Homeopátiás előadás szakembereknek

HomeoMINI: Pajzsmirigy túlműködés és alternatív gyógyászati kezelési lehetőségei

Hosted by
Terápia Natura Alapítvány
d
dr. Sasvári Ferenc and
Terapianatura3
January 13th | 19:00 CET | Show in my timezone

Broadcast has ended.

logo

Mit kell tudni a webináriumról?

Regisztráció és bejelentkezés

A kék gombra kattintva regisztrálhat az előadásra, minden további információt e-mailen küldünk el.

A bejelentkezéshez a linket e-mailen kapja meg. Kérjük, jelentkezzen be a webinárium előtt 10 perccel.

Adatvédelem

A webinárium rendszerébe épített angol nyelvű adatvédelmi nyilatkozat elfogadásával engedélyt ad arra, hogy a Terápia Natúra Alapítvány értesítéseket küldjön a következő eseményekről és elküldje a homeopatia.info.hu havi hírlevelét. A Terápia Natúra Alapítvány magyar nyelvű adatvédelmi nyilatkozatát itt tudod elolvasni.

Előadás és kérdések

Az 1 órás előadást élőben tartja meg az előadó, de felvételről elérhető és visszanézhető még egy héten keresztül. A felvétel elkészültéről e-mailben értesítjük.

Az előadás alatt a QUESTIONS fül alatt tehet fel kérdéseket, melyeket az előadó élőben válaszol meg az előadás végén.

Az előadás témája:

 A pajzsmirigy túlműködés akkor alakul ki, ha a pajzsmirigy több pajzsmirigy hormont T4 (tiroxin), T3 (trijód-tironin) termel, mint amennyire a szervezetnek szüksége lenne. Ritkán, de előfordulhat, hogy a túlműködés a TSH (pajzsmirigy szabályzó hormon) fokozott aktivitásából adódik. A megnövekedett mennyiségű pajzsmirigy hormon a szervezet egészére hatással van. A pajzsmirigy túlműködés más néven hyperthyreosis kialakulásának hátterében többek közt pszichoszomatikus tényezők, gyógyszer-, hormon- vagy droghasználat, életmódbeli tényezők, fokozott megterhelés, krónikus stressz, családi örökletes hajlam, autoimmun kórkép, túlzott jódbevitel és az agyalapi mirigy (hipofízis) pajzsmirigy hormon elválasztást serkentő hormonjának túltermelődése is megbújhat.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba e kórkép kezelése kapcsán! Tekintsük át milyen endokrinológiai és egyéb vizsgálatokra van szükség a pajzsmirigy túlműködés gyanúja esetén, milyen dietetikai és egyéb kezelések jöhetnek szóba a kezelésekor, mit tehet a homeopata a kórkép hatékony kezelése érdekében.

about

Az előadóról

dr. Sasvári Ferenc

1991-ben végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetem, Általános Orvosi Karán. Diplomája megszerzése után a Szent Rókus Kórház patológiai osztályán dolgozott és patológus szakvizsgát tett 1996-ban. 1994-től rendszeres homeopátiás képzéseken vett részt Magyarországon és külföldön egyaránt. 2000-ben megszerezte homeopátiás licence vizsgáját, majd 2008-ban az Európai Homeopátiás Liga nemzetközi homeopátiás diplomáját is. Rendszeres előadója a Magyar Homeopata Orvosi Egyesületnek és a Homeopátiás Baráti Kör Egyesületnek. Ez utóbbi egyesület elnöki pozícióját is betöltötte 2011-től 2013-ig.

Főként klasszikus homeopátiával gyógyít, de sokszor alkalmazza a Schüssler-sókat is.

2008-tól kezdve a NES-terápiát is beillesztette a kezelésekbe.

Nagyon fontosnak tartja a személyre szabott gyógyítást, ezen finom energetikai gyógymódok segítségével, kellő időt szánva a páciens megismerésére fizikai és pszichés, mentális szinten egyaránt

January
13
Friday
January 13th
19:00 CET